Over RHCN

Over RHCN:

Onze missie: Het thuisbrengen van vermiste personen

In 2015 is de stichting Reddingshonden Centraal Nederland (RHCN) opgericht met als doel om combinaties van hond en geleider op te leiden tot volwaardig inzetbare reddingshonden teams. Om dit doel te bereiken wordt er intensief met de honden getraind en doen hondenteams mee met SIN examens/ -wedstrijden waar zij gekeurd worden door onafhankelijk keurmeesters en worden workshops/ seminars gevolgd in binnen- en buitenland.

Onze combinaties staan klaar om dag en nacht te worden ingezet bij urgente vermissingen van personen. Dit gebeurt altijd in samenwerking met de SIN (Stichting Inzet reddingshond Nederland) en de politie.

“Van een vermissing is voor de politie sprake als de persoon onverwacht verdwenen is en het onbekend is waar hij/zij nu is. Zijn/haar afwezigheid is afwijkend ten opzichte van het normale gedrag. En het moet in het belang van de vermiste persoon zijn dat deze wordt gevonden.” (Bron: Politie.nl)

Onze vrijwilligers staan voor kwaliteit en zetten zich belangeloos in om vermiste personen te zoeken en te vinden.
Om onze combinaties effectief en naar behoren in te zetten, zorgt RHCN voor een gedegen opleiding van geleider en hond, welke voldoet aan de eisen van het SIN.  

Momenteel hebben wij 8 vrijwilligers waarvan er 7 hondengeleider zijn en 8 honden (inzetbaar en in opleiding). Meer informatie vindt in ons fotoboek.

Voorzitter RHCN Reddingshonden: Lucy Mons.