Marco en Lefko

Marco met Lefko

Naam geleider: Marco Geerse

Vrijwilliger sinds: 1 oktober 2020

Naam hond : Erijane’s Skylos Lefko

Roepnaam hond: Lefko

Ras: Zwitserse witte herder | Berger blanc Suisse

Geboren: 29 oktober 2016

Certificaat | in opleiding

Hallo ik ben Lefko een Zwitserse witte herder reu geboren op 29 oktober 2016. Tussen Kerst en oud en nieuw mocht ik naar mijn nieuwe baasjes in Amersfoort: Elise, Natanja en Marco. Ik heb het erg naar mijn zin bij hun en we doen veel leuke dingen. Zo gingen we een keer een workshop meedoen bij de RHCN reddingshonden, samen met Marco mocht ik een oefening meedoen. Eén van de slachtoffers had mijn speeltje en rende er mee weg verstopte zich ergens in een gebouw en ik moest hem zoeken. Wild enthousiast werd ik ervan. Ook in het bos rende de een na de ander met mijn speeltje ervandoor en ik maar zoeken. Gelukkig doet mijn neus het goed en ben ik niet bang aangelegd. We gingen regelmatig workshops bezoeken eigenlijk zo vaak dat we bij het meubilair hoorde. Ook doen we aan spoorzoeken bij Lucy en Karina en moet ik een voorgelopen spoor volgen en onderweg attributen vinden. Dat is ook erg leuk om te doen. Na veel blaffen heb ik mijn baasjes over kunnen halen om ons aan te sluiten bij het reddingshondenteam van RHCN. En sinds 1 oktober 2020 zijn we dan ook echt lid. Naast dat ik het leuk werk vind is het ook erg belangrijk dat bij vermissingen op vlaktes en in puin ik met mijn neus dierbaren weer kan herenigen.