Lucy, Nick en Jack

Lucy en Nick
Lucy en Jack

Mijn naam is Lucy Mons en ik ben instructeur en bestuurslid bij de RHCN. Na mijn tijd als hondengeleider bij de politie wilde ik toch weer graag een hond africhten maar dan voor het reddingshondenwerk. In het verleden heb ik dit ook gedaan en ik vind dit het mooiste onderdeel binnen het werken met honden.Ik heb zelf twee Duitse herders. Nick (van het Zuidpark) is inmiddels 9 jaar oud en heeft zijn inzetcertificaat voor puin bij de SIN gehaald en daarnaast heeft hij het overheidsexamen gehaald waardoor hij officieel politiespeurhond is.Jack (van het Zuidpark) is nu een jaar oud en is in opleiding tot reddingshond. Jack moet de opvolger van Nick worden. Hopelijk kan ik in 2021 examen met Jack doen en wordt hij een inzetbare reddingshond.Als RHCN zijn wij aangesloten bij de SIN en worden wij ingezet bij urgente vermissingen. Het is fantastisch om een vermist persoon te kunnen herenigen met zijn familie en vrienden. Dat is al het trainen meer dan waard.