Lucy, Nick en Jack

Jack – Lucy – Nick

Mijn naam is Lucy Mons en ik ben instructeur en bestuurslid bij de RHCN. Na mijn tijd als hondengeleider bij de politie wilde ik toch weer graag een hond africhten maar dan voor het reddingshondenwerk. In het verleden heb ik dit ook gedaan en ik vind dit het mooiste onderdeel binnen het werken met honden.

Ik heb zelf twee Duitse herders. Nick (van het Zuidpark) is inmiddels 10 jaar oud en heeft zijn inzetcertificaat voor puin bij de SIN gehaald en daarnaast heeft hij het overheidsexamen gehaald waardoor hij officieel politiespeurhond is. Nick is niet meer inzetbaar maar vindt het trainen en meegaan nog zo leuk dat hij een keer per week mee mag naar de training. Hij is nu een van de mascottes van de RHCN.

Jack (van het Zuidpark) is nu twee jaar oud en is in opleiding tot reddingshond. Jack moet de opvolger van Nick worden. Ik volg met Jack het KNPV Speurhondenprogramma en daarnaast trainen we voor het SIN inzetcertificaat. Ik wil in 2022 verschillende examens doen met Jack  zodat hij een inzetbare reddingshond wordt.

Als RHCN zijn wij aangesloten bij de SIN en worden wij ingezet bij urgente vermissingen. Het is fantastisch om een vermist persoon te kunnen herenigen met zijn familie en vrienden. Dat is al het trainen meer dan waard.